Cum poate influenta potentialul turistic al judetului Alba piata imobiliara locala

partie-arieseni-alba

sursa foto: Facebook

          Județul Alba are numeroase obiective turistice care pot atrage tot mai mulți turiști atât din țară, cât și din străinătate. Vraja Munțiilor Apuseni, spectaculozitatea Transalpinei și nu în ultimul rând superb Cetate din Alba Iulia, sunt doar câteva aspect care pot convinge orice turist să viziteze acest județ. Investiția impresionantă a Primăriei Municipiului Alba Iulia în Cetatea Bastionară Alba Carolina, a transformat radical acest obiectiv turistic, devenind astfel unul dintre cele mai vizitate obiective turistice la nivel național. Acest loc încărcat de istorie, are o însemnătate imensă pentru poporul român, fiind extrem de vizitat mai ales de Ziua Națională a României. Printre principalele atracții din acest complex pot fi menționate: Poarta a III-a, Traseul celor 3 Fortificații, Poarta de Sud a Castrului Roman, Tabăra Militară, Platforma de artilerie, Bastionul Sașilor, Sala armelor, Sala și Muzeul Unirii, Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan, Catedrala Ortodoxă sau cea Romano-Catolică.

          În condițiile în care numărul turiștilor a crescut constant de la an la an, este un pont bun achiziția sau închirierea unui spațiu pentru desfășurea de activități de cazare sau de tip restaurant. Numărul turiștilor a crescut impresionant în ultimii 10 ani, ajungându-se la valori aproximativ de  ori mai mari. Potențialul turistic al Municipiului Alba Iulia, atrage după sine nu doar turiști, cât și dezvoltarea afacerilor de tip HORECA, iar acest lucru a putut fi observat și pe piața imobiliară a Municipiului Alba Iulia, deoarece s-au vândut sau închiriat spații care deservesc astfel de activități. Însă, potențialul turistic al județului Alba nu constă doar în atracțiile orașului reședință de județ, Țara Moților sau șoseaua Transalpina cu împrejurimile acesteia fiind locuri foarte pitorești, în care se poate evada din agitația și aglomerația urbană. Munții Apuseni ascund peisaje mirifice, iar aceste locuri pot fi ușor descoperite din localități sau orașe precum Abrud, Câmpeni, Baia de Arieș, Arieșeni, Vârtop, Gârda de Sus, sau Albac. Aceste localități constituie locuri de pornire ideale pentru a experimenta frumusețea Munțiilor Apuseni, mai ales cele incluse în Parcul Național Apuseni.

           Obiective turistice precum Ghețarul de la Scărișoara, Casa Memorială Avram Iancu, Târgul de fete de la Muntele Găina, Groapa Ruginoasa, sau pârtiile de schi de la Arieșeni pot fi motive suficiente pentru achiziția de imobile sau terenuri pentru desfășurarea de activități turistice sau agroturism.

           Sezonul de schi în această zonă ține din perioada decembrie până în martie-aprilie. Dar asta nu înseamnă că în restul anului, zona duce lipsă de turiști. Achiziția unei case de vacanță, sau a unei pensiuni turistice, poate fi o idee foarte bună. Iar această zonă nu duce lipsă de anunțuri imobiliare pentru case de vacanță sau pensiuni de vânzare. Zona șoselei Transalpina este de asemenea extrem de pitorească, pe traseul acesteia au început să apară diverse cabane și pensiuni, unele fiind de vânzare. Sunt porțiuni de șosea care sunt circulate tot timpul anului, turiștii impresionați de aceste locuri fiind tot mai mulți.

          Piața imobiliară a județului Alba, pe segmentul turistic sau recreativ, are un potențial imens încă neexploatat. Tocmai de aceea, investiția într-o pensiune sau o casă de vacanță în județul Alba poate fi o alegere foarte bună.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.



banner chirii sibiu
Archive
 April 2017
 May 2017
 June 2017
 July 2017
 October 2017
 November 2017
 December 2017
 January 2018
 March 2018
 January 2019
 February 2019
 September 2021
 February 2023
 December 2020
 July 2023
 November 2023