În ultima vreme investițiile în turism au făcut ca județul Bihor să devină epicentrul turismul balneoclimateric din România. Investiții precum Aqua Park-ul Nymphaea din Oradea, care este o investiție a autorităților locale din Oradea, sau complexul Lotus din Băile Felix, intenționează să atragă din turiștii români care iau calea Ungariei pentru a beneficia de ape termale la standarde și servicii foarte ridicate. Evident, aceste invesiții nu se adresează doar turiștilor români, ci și celor străini, care doresc să se bucure de calitatea apelor termale din această zonă.
Apele termale sunt din abundență în această zonă, iar pe lângă Băile Felix și Municipiul Oradea, aceste ape termale mai pot fi întâlnite și în Băile 1 Mai. Calitățile terapeutice ale acestor ape sunt incontestabile, astfel de ape sunt recomandate în tratarea afecțiunilor reumatice, post-traumatice, neurologice, ginecologice etc.
În condițiile în care multe dintre hotelurile vechi încă așteaptă să fie renovate, iar turiștii din ziua de azi au pretenții tot mai ridicate când vine vorba de condiții de cazare, o investiție într-o pensiune turistică poate fi cea mai bună idee de a face profit într-o stațiune precum Băile Felix. Toți acei turiști care își doresc condiții mai bune de cazare, vor evita cu siguranță vechile hoteluri care au rămas nerenovate și se vor orienta fie spre hoteluri noi, fie spre hoteluri mai vechi, dar care au ținut pasul cu cerințele turiștilor, fie spre noile pensiuni care s-au înmulțit în stațiune.
Astfel, o pensiune turistică din zona centrală a Băilor Felix, cu 11 camere finisate, un restaurant cu o capacitate de 180 de locuri și cu bucătărie bine dotată, se vinde la prețul de 350000 EUR. Imobilul dispune de 16 camere și 18 băi, dispuse pe 3 niveluri și cu o suprafață însumată de 290 mp. Pensiunea are un teren aferent de 1600 mp și dispune de toate utilitățile. Tot în zona centrală a Băilor Felix, o pensiune semifinisată se vinde la prețul de 309000 EUR. Suprafața totală a pensiunii este de 820 mp, având demisol, parter cu hol, recepție, restaurant, bucătărie, iar la etaj sunt 6 camere cu băi proprii plus alte 2 apartamente cu băi proprii. Instalațiile sunt deja prezente, pereții sunt tencuiți, iar pensiunea dispune de geamuri și uși exterioare.
O altă pensiune, de această dată din comuna Sânmartin, comuna din care face parte și Băile Felix, se vinde la prețul de 375000 EUR. Turiștii cazați la această pensiune pot alege între a merge la Băile Felix sau la Băile 1 Mai. Turismul în zonă este încurajat și de liniile metropolitane de transport public din Municipiul Oradea. Astfel, sunt autobuze frecvente care merg din Oradea, prin comuna Sânmartin, până în Băile Felix, încurajând astfel chiar și pe acei turiști fără automobil să vină până în Băile Felix. Calea ferată dintre Oradea și Băile Felix este încă folosită de un operator local de transport feroviar, așa că pentru cei care sunt interesați să ajungă în Băile Felix, există și variant trenului din Oradea.
Investițiile în pensiuni turistice, se pot dovedi printre cele mai profitabile investiții imobiliare, mai ales dacă sunt făcute în localități precum Băile Felix, una dintre stațiunile românești capabile să atragă un număr mare de turiști pe tot parcursul anului.