Județul Dâmbovița a fost binecuvântat cu un cadru natural de vis, la poalele Munțiilor Bucegi, mare parte din Parcul Natural Bucegi fiind situat în acest județ. Cu toate acestea județul nu se bucură de un număr foarte mare de turiști cum se bucură județul vecin, Prahova, cunoscut la nivel național pentru stațiunile de pe Valea Prahovei: Sinaia, Bușteni, Azuga. Potențialul turistic imens al județului este încă neexploatat, deși apropierea de București încă nu ajută prea mult județul pentru atragerea de mai mulți turiști. Un exemplu concludent poate fii telecabina de la Peștera, care duce turiști până pe platoul Bucegilor, unde aceștia pot vizita Sfinxul și Babele. Acest telescaun este mult mai puțin frecventat de către turiști, spre deosebire de cel de la Bușteni, care atrage mult mai mulți turiști, deși costul este dublu. Pentru numeroasele obiective turistice din Bucegi, e chiar mai recomandat ca acestea să fie vizitate dintr-un punct de pornire din județul Dâmbovița, astfel o localitate precum Moroeni, care cuprinde Lacul Bolboci, izvoarele Ialomiței, Peștera Ialomiței cu frumoasa mănăstire de la intrarea în peșteră și nu în ultimul rând complexul Peștera de unde se poate ajunge pe platoul Bucegilor cu telecabina, poate fii punctul de pornire ideal pentru o drumeție montană.
Investiția într-o pensiune turistică în zonă se poate dovedi o afacere foarte profitabilă, având în vedere potențialul turistic imens al zonei. Un complex turistic din Moroeni, compus din 5 vile, care au în total 16 camere și o capacitate de cazare de 32 de persoane, se vinde la prețul de 298000 EUR. Fiecare cameră din complex dispune de baie proprie, TV, iar fiecare vilă are propria centrală termică. Complexul mai dispune de un restaurant cu o capacitate de 40 de locuri, foișor, grătar și un teren aferent de 1800 mp. Cadrul natural este de vis, iar suprafața construită este de 700 mp.
Tot în Moroeni, o pensiune turistică din anul 2012, cu o suprafață construită de 872 mp se vinde la prețul de 390000 EUR. Pensiunea este dispusă pe mai multe niveluri: demisol, parter, 2 etaje și mansardă. La demisol se găsește o cămară, cameră tehnică și bucătărie, la parter se găsește bar, restaurant și baie. La primul etaj se găsește 3 camere cu baie proprie plus o sală e fitness, la etajul 2 se găsește 3 camere cu băi proprii, 2 camere duble cu băi proprii și terasă, iar la mansardă putem găsi o cameră, terasă și sală de conferințe. Încălzirea la pensiune este asigurată de 2 centrale pe gaz la care se mai adaugă un ape lemne, iar alimentarea cu apă se face prin hidrofor și puțuri absorbante. Pensiunea mai dispune de fosă septică, grătar, foișor și încă o casă de 145 mp, dispusă pe demisol și etaj.
Județul Dâmbovița este unul dintre județele României cu cel mai mare potențial turistic, iar investiția în turismul local se poate dovedi foarte profitabilă, mai ales dacă este făcută într-una din localitățile de la poalele Munțiilor Bucegi, sau dacă este bine promovată.